donderdag 13 april 2017

Het leven van een coach...

" 't Is nen hondenstiel" zeggen ze in Antwerpen. De heren in kwestie kunnen er om diverse redenen over meepraten. De eerste vreest dat hij na de beloftevolle start van zijn trainerscarrière, de titel met Capellen en de opstap als T2 naar den Antwerp nu voor een periode van zeven magere jaren komt te staan. Niet al te droefgeestig, Johan. Er zullen kansen blijven komen, maar leuk is inderdaad anders. 'Stoppen in Bocholt' is niet het einde van de wereld, Bocholt zelf daarentegen is er niet ver af als ik je laatste kilometers even optel.
Het is misschien niet slecht dat ge de riem er even af kunt leggen. Daar heeft coach Roel M. gisteren tijdens zijn Night of the Giants alvast ook wel aan gedacht. Voor 17.000 toeschouwers in een volgelopen Sportpaleis kreeg hij zijn ploeg niet aan de praat. Zand in de machine, geen drive en te weinig power. Zijn opponent daarentegen heeft het in de gegeven omstandigheden perfect samengevat voor zijn spelers: "Its all about attitude!" 10/10 voor Frank DM. en een verdiende overwinning voor Mons. Zwaar om te verteren voor de Giants-fans die er K3 nog bovenop kregen...

2 opmerkingen:

  1. Management !!!Het duo Djergia/ Debaere is een tandem die perfect werkt .Waarschijnlijk Hodge /Lynch ook ,maar dan is het vergrootglas zoeken .
    Jonge coaches zijn voer voor het sterfhuis omdat ze geen klankbord hebben naast zich. Zie welke belgische coaches hebben mogen opstappen dit seizoen ?
    Onervaren en geen buffer tussen hen en bestuur .Als je weet dat voor een voorzitter of sponsor lange termijn ...zes maanden is dan besef je toch dat je als coach in een sterfhuis terecht komt.
    Ik zelf had met Leon Wandel een topmanager bij het nat.team .Steeds bereid zijn coach te steunen...in mindere momenten!!!! Leuk om te horen en uitgezonderd ene Guido Jaspers bij Houthalen nooit in23j eerste klas coaching nog iemand van dat niveau gehad..courage jongens ..het kan alleen maar beter.😉😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb FANTASTISCHE TIJDEN meegemaakt als speler en als coach, maar ik mis het niet
    en "het leven van een coach" heeft daar een belangrijke rol in gespeeld
    en zijn buiten basket nog heel wat andere mooie manieren om te LEVEN

    BeantwoordenVerwijderen