woensdag 5 oktober 2016

Ergernissen en een beetje leute...

"Tot morgen..."??   of   "Tot morgen...??"   want er is wel degelijk een verschil.
Het slotwoord van mijn vorige post roept geheel conform het aanvankelijke opzet van deze blog om de nodige korrels zout. Laat 'morgen' voor wat het was, rits een paar extra blaadjes van de scheurkalender en zet U 'vandaag' maar weer rustig neer om samen met mij enkele des mensen ergernissen onder de loep te nemen. Drie kerels wiens acties mij zonder Omeprazole 20 allicht een heleboel oprispend maagzuur zouden bezorgd hebben. Niet dus, want gelukkig heb ik mijn 'pillekes'.

Beginnen we bij de man van de 800.000 voorkeurstemmen. Dat lijkt en is al lang geleden, maar niet weg te branden uit het collectieve geheugen. De heer Leterme, want daar gaat het hier over, heeft zich voorzien van een extra schnabbeltje. Naast OESO en IDEA mag hij vanaf nu ook "Volkswagen" als sponsor op zijn vrijetijdspolo's plaatsen. Dat hij zich daar gaat bezighouden met de duurzaamheid van bedrijf en producten mag U ook lezen als: ze hadden een schoenmaker nodig die bij de leest kon blijven, m.a.w. niets beter dan een sjoemelaar om met de sjoemel-software aan de slag te gaan. Geen Marseillaise meer, geen verkoop van Fortis, geen uit de handen gelopen sms-hes of tweets meer: vanaf nu sjoemelt Yves zich rijk bij de Duitse autoconstructeur VW. Zoiets gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij en de eerste gevolgen zijn er al: meer meisjes dan ooit kiezen voor autotechnologie. Als dat maar goed komt...

Blijven we voor het gemak in de partij-politieke buurt, dan valt niet te ontkennen dat glamour-boy De Crem ook zijn best doet om bij te blijven. Hij leert zijn lesje in Harvard. Zes weken in de Business School aldaar. Bij het begin van het parlementaire jaar schittert hij door  afwezigheid. Naast zijn uiterst verzorgde uiterlijk de enige manier waarop hem dat nog lukt. Van werken moet hij het niet hebben, zeker niet nu hij op een uitgerangeerde plek in de regeringsploeg terecht gekomen was. Doet mij denken aan leerlingen die herhaaldelijk de start van het schooljaar misten omdat ze nog op reis/vakantie waren met of naar de familie. Mooi hoor. Ik had wel het gevoel dat zijn partij net iets te snel in de bres sprong: hij betaalt die bijscholing wel zelf. Heeft hij dan ook zes weken verlof zonder wedde genomen...?

Nog veel straffer is natuurlijk de 'move' van ING. Na een weekend verstoppertje spelen volgde hun D-Day op de voorbije maandag: de helft van de 1200 kantoren in België worden gesloten en ruim 3000 personeelsleden verliezen hun job. Zoveelste bancair bloedbad denken we dan, ondanks de 600 miljoen winst in de eerste helft van het jaar. Om de return voor de aandeelhouders hoog genoeg te houden en zelfs ruim aan te zwengelen volgen de hoger genoemde besparingen en ontslagen. Maar één ding kan dan weer wel: de CEO heeft zichzelf kort voordien nog een flinke weddeverhoging toegekend. Maagzuur hé...?!!!

Gelukkig was er ook leuk nieuws te rapen deze week. Hoewel er enig kunst-, vlieg- en plakwerk bij te pas is gekomen om de montage op een ordentelijke wijze presentabel te maken kan dit beeld weer bogen op de meer dan duizend woorden-status. Om het lauwe popen-bestaan naar een hoger niveau te tillen moet zijn entourage bij regelmaat heel inventief uit de pontificale hoek komen. En dus was het weer 'bingo' in Vaticaanstad. Getooid in een Capri Denim Overall en een weinig verhullend t-shirt werd dit model opgevoerd tijdens een soort 'Meet and Greet the Pope' en trok daarbij meer dan de aandacht van Zijne Geiligheid. De brave man kwam ogen tekort om al dat weelderigs te aanschouwen. Je zal maar Franciscus heten. Dan nog liever Thomas: die zou zijn eigen ogen niet geloven en zeker eens voelen of dat alles wel echt en authentiek was. Maar goed, ik denk toch dat ze zich van society-party vergist had: ze moest natuurlijk bij Boonga-Boonga Berlusconi zijn. En dan kom ik weer bij de eerdere items van dit bericht terecht: veel minder 'leutig' dan dit laatste...

1 opmerking:

  1. ze komen er allemaal mee weg hé Marrek ...De golf van gedupeerden die in een malaise in hun leven belanden door hun daden, raakt hen niet. Empathie : geen sikkepit ! Daar hebben we dan we dan ook de 'sociale sector' voor nodig : mensen die al dat leed proberen op te vangen. En daar hebben we er al maar meer van nodig !
    Inderdaad : nr 4 is ook maar een mens en gelukkig maar !
    Toi-toi en tot de volgende !

    BeantwoordenVerwijderen