dinsdag 27 november 2018

Groot en klein...

We gaan de boel hier even 'on hold' moeten zetten. Niks 'aan' te doen. Eigenlijk ook niks te doen, maar veel te veel om handen. Geen tijd, maar vooral geen prioriteit. Er gebeurt zoveel om me heen en het wordt steeds moeilijker om aandacht te blijven schenken aan de dagdagelijkse trivialiteiten.  Keuzes maken, maar vooral ook privacy respecteren. Zaken en gebeurtenissen die me wel aan het hart gaan, maar waarbij het niet aan mij is om daaromtrent te communiceren. 

Doe het dan maar even met de InSight die gisteren succesvol geland is op Mars. Weer een stapje verder op weg naar de ruimte. Voorlopig en wellicht voor een hele lange tijd het verst haalbare voor de homo sapiens. Maar goed, het is wat het is en laat het ons in het licht van de aardse toekomst maar als positief nieuws beschouwen.

Maar er is ook dit...

In China zouden de eerste genetisch gemodificeerde baby's geboren zijn. Tegen alle afspraken in en zonder rekening te houden met het wereldwijd door wetenschappers uitgesproken voorbehoud wilde een jonge Chinees absoluut de eerste zijn. Alle ethische in vraag-stelling werd voor het gemak even aan de kant geschoven. Als de berichten waar zijn, dan is de eerste CRISPR-tweeling een feit en meteen het hek van de DNA-dam. Hier moet ik even van bekomen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten