vrijdag 8 september 2017

Bargème revisited...

De voorbije week twee keer naar Bargème geweest. "Village de Caractère du Var". Een eretitel die deze puist op de rots absoluut waard is. En we hebben er een band mee, want we kennen wel 16% van de bevolking persoonlijk en bij naam. "Da's niet mis en al evenmin weinig..." hoor ik hier en daar een lezer/-es luidop denken, terwijl anderen reeds in de chatroom zitten om elkaar erop attent maken dat "hij" weer serieus aan 't overdrijven is. Wel neen, deze keer is dat nu eens de hele waarheid, en niets dan de waarheid. Hulp heb ik bij deze niet nodig, en dan al zeker niet van boven. Het is trouwens niet de eerste keer dat we dit charmante brokje authenticiteit bezochten. Vorig jaar liepen we er ook al eens langs om diezelfde 16% bewoners te begroeten. We hadden voor het eerst kennis gemaakt op de wekelijkse markt van Castellane, en er iets aan overgehouden. Sinds de zomer van 2004 pronkt het albasten hoofd van JB Grenouille, lees Het Parfum, op een ereplaats in huize Polo. Twaalf jaar, en een hoop Facebookberichten later klopten we nog eens aan bij Elsa-Sculpteur. Toen lieten we ons verleiden door "A la brune": de ranke vormen en de oud-franse titel van het kunstwerk deden ons de das om en in de portemonnee tasten. 

En nu, één jaar later, gingen we op afspraak/uitnodiging om deel te nemen aan de finissage van de duo-expo met YZO, een geestesverwante die met andere materialen werkt. Het was een leuk weerzien en inderdaad... we scoorden wederom en vullen onze bescheiden collectie weer enigzins aan. We gingen de werken later in de week ophalen. Zouden nog afspreken. Kwam een invitatie bij om samen te eten. Het werd een heerlijke dag met vriendelijke mensen, want ook Albert I -de Luxemburgse partner van Elsa- is een meer dan charmant heerschap. We hebben er erg van genoten: de babbels bij het aperitief en de daaropvolgende tafelgeneugten, de rondleiding in de werkplaats, het samen inpakken van de stukken en de koffie op het einde. Heel fijne ervaring. Merci Elsa, merci Albert. 
En wat die 16% betreft: Elsa is één van de zes permanente bewoners die het dorpje telt. Eén op zes, da's 16,6666%. Voor het gemak laat ik de cijfers na de komma vallen... en wij mogen haar Elsa noemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten