woensdag 15 juni 2016

So what...??

Het boek dat ik twee dagen geleden hier in de vitrine én  'in de bloemetjes' zette, en waarvan ik trouwens nog de laatste bladzijden voor de boeg heb heeft mij aan meerdere nieuwe inzichten geholpen. Dingen waarbij ik als simpele boerenlul nooit had stilgestaan, maar die wel hout snijden. Zo ging het ook over het einde van de aarde en het bijhorende leven op onze planeet. De wetenschap gaat er van uit dat zoiets over een kleine 6 miljard jaar gaat gebeuren. Na de eerste 4 miljard hebben we dus nog niet de helft van onze verwachte evolutie achter de rug. In tussentijd zijn we van eencellige micro-organismen uitgegroeid tot wat nu als de top van de piramide wordt beschouwd. Een zeer dubieuze stelling, waaraan ik meer dan twijfel als ik hoor wat er in Frankrijk gebeurt rondom de voetbalstadia van het EK... Wat wordt dat over nog een miljard jaren? Van de huidige mens is dan geen sprake meer, terwijl er toch naar alle waarschijnlijkheid nog vol op los zal geleefd worden alhier. Maar hoe en door wie of wat? Ze hebben het wel eens over de laatste die het licht zal uitdoen voor hij of zij de deur dicht trekt. Dat zal 'allicht' geen mens zijn zoals we hem nu kennen. So what...??!

"So what!!" denkt ook Marc Wilmots na die schandalige vertoning van zijn ploegske tijdens hun eerste match op datzelfde EK. Hoe het eraan toeging en wat de supporter erover denkt ga ik hier niet meer uit de doeken doen, daar kan U dagelijks tientallen pagina's op nalezen in de nationale en lokale kranten en/of andere publicaties. Eén doffe ellende. Ieder zijn mening en Wilmots zijn eigen koppigheid: " 't Is de schuld van de spelers." Dat zal wel, die moeten het doen. Maar wie bepaalt hoe het moet? De baas. Maar de baas wil al jaren het vriendje zijn van de spelers en geeft die verwende kinderen zoveel mogelijk hun zin. Geen lijnen, geen harde standpunten, geen visie. Of toch wel: 'laissez aller, laissez passer' om dan de paraplu boven te halen als het over eigen onkunde en gebrek aan verantwoordelijkheden gaat. Je mag het draaien of keren zoals je wil: wat zijn sterkte was als  'Kampschwein' krijgt hij niet overgebracht bij zijn spelers. "GGG", schreef Julien R op Facebook: "Geen Greintje Grinta". Eigenaardig dat hij daar niet in slaagt, of was het bij hem vroeger ook  al domweg een stukje voetbaltheater? Meer wil ik er niet over kwijt, genoeg geleuterd. Trop is teveel. Over naar de cijfers:

MARCO POLO - "DE HAAG"  3 - 0
MP wint met brio en verve de slag om de ligusterhaag. In drie droge sessies, en dat wil heel wat zeggen onder de huidige klimatologische omstandigheden. Een knalprestatie. Ben fier op mezelf.  En terecht!
BEL - ITA    0 - 2
BEL is eraan voor de moeite. Moeite kwam te laat, veel te laat. Lig er net als MW niet echt wakker van, die had zondagnacht trouwens ook goed geslapen. Ben niet teleurgesteld, eerder verontwaardigd. Terecht!
GSW - CLE    3 - 2
Wat het gaat worden? Opnieuw mét Green maar nu wel in Cleveland. Ben echt benieuwd. Terecht?

Er volgt nu een stille periode. Reorganisatie en herpositionering van het bureelmeubilair vraagt om ontmanteling en heropbouw. Paar dagen geduld a.u.b. Kijk maar wat voetbal. Of hooligangevechten...

1 opmerking:

  1. yes so what, en grappig om je blog om later tijdstip te lezen, intussen zitten de belgen na knalprestatie MET grinta in de kwart finale met baas Wilmots
    nu nog bevestigen
    ik hou mijn hart al vast

    BeantwoordenVerwijderen