donderdag 23 juni 2016

Eerste echte zomerdag...

Achtenveertig uren later en de eerste stap in de tweede jaargang van deze MMMP-blog heeft al heel wat te bieden.Onze Roze Druiven hebben op het EK voetbal de voorronde overleefd. Het had op  enkele details na helemaal anders kunnen uitpakken. Ook nu was de Rosse van Drongen niet goed  en dus onnauwkeurig bezig, maar met een redding op de lijn na een kopstoot van Ibrahimovic redde hij wel de tricolore meubelen.  Want als..., en als... en als dan ook... dán waren we vierde in de poule geworden en hadden wij en niet de Zweden direct de valiezen kunnen pakken en huiswaarts keren. 

Nu gaan ze in de achtste finales moeten afrekenen met de Magyaren. Op geschiedkundige basis geen eenvoudig verhaal. Ik lees er even Wikipedia op na: "...in de 9e eeuw vielen zij Europa binnen vanuit het oosten en organiseerden rooftochten naar Duitsland, Noord-Italië en tot in Frankrijk, waar ze meerdere overwinningen boekten. " Toen ook al. "Hun grootste troef was dat ze snel verrassingsaanvallen konden uitvoeren." Zij spelen dus ook vanuit historisch perspectief op de counter! "Bovendien hebben ze een reputatie van felle en meedogenloze strijders die niks heel laten van wat zich op hun pad aanbiedt." Wilmots & Co zouden zich gewaarschuwd moeten weten, edoch... zoals zo dikwijls vrees ik dat ze wel zullen zien en afwachten en hopen dat het goed komt. Rekenen op een herhaling van dat driedubbele Zweeds geluk  (bal van de lijn gekopt door Debruyne, onterecht afgekeurde goal van Ibrahimovic na te laag wegkoppen door Alderweireld en de score op een afgeweken schot van  indiaan Nainggolan...) lijkt mij te riskant. Een beetje échte strijdlust tegen deze Hongaarse ploeg zou geen kwaad kunnen. Of proberen we nog maar een keer onder het motto "We zullen wel zien..." in plaats van "Tous ensemble" ? Dat laatste lijkt nu enkel voor de supporters op te gaan...

Verder leven we nu in al dan niet bange afwachting van de uitslag in het Britse EU-referendum. Een zaak die ons allen aangaat, maar waar wij geen greep op hebben natuurlijk. Het lijkt er echt om te spannen.  Aangezien er geen exit polls komen moeten we het vandaag nog doen met de laatste voorspellingen: in The Week lees ik dat 48% voor de uittrede zou stemmen en 52% bij de Europese Unie wil blijven, andere spreken over 51% Brexit en 49% Remain. Veel nipter kan het niet worden. Ben benieuwd naar de definitieve uitslag.


Blijkbaar wilden de weergoden vandaag ook een extra inspanning leveren om ons hier te lande toch maar te laten geloven dat de zomer begonnen is: een halve dag zon was genoeg om het kwik tot 33 Celsiaanse graden te doen oplopen en Uw schrijvende dienaar uitgeteld onder de dakplatanen te doen belanden. Het werd een siësta om 'U' tegen te zeggen. Naar aloude Vlaamse gewoonte zorgen de traditionele regenbuien met onweders nu voor wat afkoeling. Waarvoor dank. De verdere weersvoorspellingen voor het komende weekend zien er redelijk complex uit en bij de verwerking daarvan doe ik graag een beroep op mijn eigen Roze Druiven-gevoel: "We zullen wel zien...!!" 

2 opmerkingen:

  1. Caro,
    Gisteravond toch ook even de sfeer gaan opsnuiven in de "zomerbar" van Edegem (tegenwoordig heeft elk zichzelf respecterende gemeente zo'n bar) waar op groot scherm "onze jongens" aan het werk te zien waren.
    Weinig sfeer dus tot het "verlossende doelpunt", maar wel veel bier en "oeffff" toch naar de volgende ronde. Het "feest (van de commercie)" kan dus verder gaan.
    Het verhaal van de Brexit is ook wel interessant. Ik vraag me eigenlijk wel af waarom de Britten wel mogen kiezen tussen exit of remain en de Grieken ten allen koste (!!) wel in de EU moesten blijven ook al willen de mensen eruit. Strano.
    En het weer...is het weer. Maar goed is anders.
    Buon compleanno Marco.
    Ciao

    BeantwoordenVerwijderen
  2. voetbal
    eigenaardig spelleke
    bijna naar huis, nu bijna gans België in de hemel

    BeantwoordenVerwijderen