maandag 29 februari 2016

Schrikkeldag 2016...

Het wordt blijkbaar een goede gewoonte: voor de derde keer al mag ik U blogsgewijs onderhouden over het fenomeen schrikkeljaar.  Een link naar de vorige edities vindt U hierna met een simpele klik op het jaartal: 2008 en 2012. Het gaat dus over de gevolgen van een uitermate correcte tijdsrekening waarbij de resterende minuten en seconden elke vier jaar worden verzameld en als een extra dag tussen 28 februari en 1 maart gepropt. Het geeft wat meer drukte in de tweede maand van het jaar, maar meer is er niet aan de hand.
En het blijft bovendien de kortste. Deze keer bracht die bijkomende dag na een zonnig weekend ook extra mooi weer met zich mee, en dus zal ik mij eind februari herinneren als een zeer aangename overgang naar de start van de weerkundige lente.

En als een wonderlijk weekend: gisteren mocht ik aan den ouwe lijve ondervinden dat de fabel over 'van water in wijn' uit het Nieuw Testament ook een hedendaagse variant kent. Hoe anders is het toch te verklaren dat mensen op een zonnige zondagvoormiddag middels een toevallig FB-bericht en bijhorende reactie afspreken voor een koffie, waarbij je dan geheel spontaan op prosecco getrakteerd wordt?  Van Kanaän naar Antwerpen, het is maar eens tikken. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. De heerlijke momenten ook niet. Houden zo. Met graagte heeft het zwakke vlees zich geplooid naar de spumanteuse verleiding en hebben we met z'n drieën die  fles met sprankelende inhoud soldaat gemaakt. Dat bleek de ideale aanloop voor een hapje aan de overkant. Bij Sil'Eau is het aangenaam zitten en heerlijk ongedwongen tafelen. Binnen of buiten op het terras aan de waterkant? Onder ideale omstandigheden: in de zon en uit de wind, is deze locatie moeilijk te overtreffen. Prima service, lekker eten. Een aanrader voor ontbijt en lunch, of zomaar iets drinken tussendoor als U nog een keer op het Eilandje vertoeft. Ik dank Pola en Bea voor het leuke gezelschap!

2 opmerkingen: