maandag 2 april 2018

Afscheid van "den apsjaar"...

Geen grap. Wel een poging in stijl om dit aardse tranendal te verlaten. In de nacht van 30 op 31 maart overleed Frank Aendenboom. Het ware hem gegund dat hij net als "ons Heer" -voor zover we daarop mogen voortgaan- na twee nachtjes slapen een Paasstunt mocht uithalen en opnieuw zou opstaan uit de doden. Hij had er zowaar het karakter nog voor ook, den apsjaar. Mooi niet dus. Los van zijn latere "zware" rollen zit hij in mijn lange termijngeheugen gebeiteld als Johan Claeszoon, de vriend van de Alverman. Weer een karakterkop minder in de Vlaamse acteursgilde. 

Voorts ben ik zonder haperen de vierde maand van 2018 binnengestapt. De gras-, de paas- of de eiermaand. Geen aprilvissen dit jaar, heb er tenminste geen opgemerkt. Net als het moppen tappen is het fratsen uithalen stilaan aan het uitsterven vrees ik. Hier en daar een voorzichtig misleidende cartoon, voor zover die de controle van de politieke en andere correctheden heeft doorstaan. Een magere troost...
Wat ook niet om te lachen was: zowel bij de vrouwen als de mannen ging in de Ronde van Vlaanderen de overwinning naar Oranje: Anna van der Brengen en Niki Terpstra. Dubbel en dik verdiend. Proficiat!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten