zondag 22 april 2018

En het werd (dan toch!) zomer...

Het heeft "weer" iets langer geduurd, de warmte weet U wel. Maar nu ben ik er terug. Het bloggen lag op apengapen en Polo vond dat deze keer zelfs niet echt erg. Hoewel er wel een en ander te vertellen viel, de ene stoot al straffer dan de andere. Voetbalploegen die eindelijk nog eens mochten bikkelen in een echte derby om de titel "Ploeg van 't Stad". Jammer genoeg weeral met een bende marginalen aan  de twee kanten die er alles aan deden om het plezier van de 'normale' fans naar de klooten te helpen. En toen moest het nog echt warm worden. Als het niet anders kan moeten ze die partijtjes maar zonder toeschouwers spelen. Geen thuissupporters en geen bezoekers. Gaat absoluut kostenbesparend zijn. Kosten en de Koekenstad. Toen de zomerse temperaturen ook over Antwerpen neerstreken meende Kris Peeters zijn moment gekomen. Hij zou een strategische zet doen in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. De stem van de othodox-Joodse gemeenschap voor zijn CD&V, daar was het hem om te doen. Het verhaal Aron Berger,.... en de rest is al geschiedenis. Peeters' partij staat nu in de peilingen op 2%. Las ik dat goed? 2% gezakt? Neen, hij staat óp twee procent. Een historische score allicht. Maar zelfs dat kon mij op het moment zelf niet naar het blogklavier leiden. Het mooie weer bepaalde wat er moest gebeuren. Het werd de niets of niemand ontziende beslissing om stante pede in de schilderwerken te vliegen. Dat was toch al gebeurd hoor ik U roepen. Ja: een kleine maand geleden, maar dat was "indoor". Nu kwam de buitenkant aan bod, maar wees gerust: zelfde attributen en zelfde uitvoerder. Alleen zat er wat meer tijdsdruk op: ik wilde alles klaar hebben bij het mooie droge weer. Dat het bij momenten al direct bloedheet werd maakte dat de planning behoorlijk strak stond in functie van zon en schaduw en dat "den deze" dus serieus uit zijn pijp is mogen komen. Tussendoor is er ook een oplossing gevonden voor de versleten terrasdeur componenten die ons het zomerse binnen & buiten naar de tuin toe onmogelijk maakten. Met dank aan collega Noël en buurman Nico voor de ondersteuning en vlotte uitvoering. Niks spectaculairs, maar wel het vermelden waard. Een beetje het ei van Columbus-verhaal: lang over nagedacht, gewikt en gewogen, en dan ineens pats-boem-patat... laat de zomer maar komen. Daarop hebben we deze week alleszins al een deftig voorschot ontvangen. Hoboken Polderstad: tot 28℃ in de schaduw. Maar... missie geslaagd, schilderwerken afgerond voor de zondagse onweersbuien eraan kwamen. Die brachten dan weer net op tijd verkoeling voor de 40.000 deelnemers aan de Antwerp Marathon & 10 Miles.

Van het basketbalfront ook nog wat kort nieuws: de NBA Play-offs zijn begonnen (dat worden drukke tijden!) en Gembo leidt met 1-0 tegen Gent Hawks in de halve finales van hun play-offs. Las Mojitas hebben die halve finale al binnen voor de beker bij de Antwerpse vriend(inn)en-clubs.  Boeiende partij, stevige tweede helft en meteen een meer dan gerechtvaardigde overwinning. Zij verdienen na zo'n sterke prestatie dan ook een pixelmatige fotoweergave op deze blog. Zeven jaar geleden won "ons klein" met Salamanca de finale van de Fiba Womens Euroleague, misschien kan ze dit met LaMojitas nog eens dunnetjes overdoen...?

1 opmerking:

  1. goe bezig Marco zowel op blog als schildergebied - niet teveel strepen hoop ik :) maar Noël was erbij dus dat zit wel goed
    YEP eindelijk een derby vollen bak en enkele onnozelaars die zich geroepen voelen om wat marginaal te doen
    en Anke op weg naar haar volgende beker - gaat ze evenveel van genieten als de vorige, maar anders :)

    toi toi

    BeantwoordenVerwijderen