maandag 18 april 2016

Change of the guards...

Er was vorige week wereldwijde aandacht voor het afscheid van Kobe Bryant. Eentje om in te kaderen. Om het met K3 te zeggen: van Afrika tot in Amerika..., maar ook in China en Japan, Cambodja en Oezbekistan, over de hele aardbol werd The Final Game bekeken. Mooie hommage in en om een leuke wedstrijd die geen belang meer had voor de rangschikking maar waarin we aan de lopende band met Mamba-records om de oren werden geslagen. Teveel om op te noemen. Om helemaal in de sfeer te blijven en omdat hij van kersen op taarten houdt stak hij diezelfde avond nog een tandje bij: 60 punten in zijn eigen afscheidsmatch. Moest kunnen!! Maar toen was hij er helemaal klaar mee, en dus: 
Mamba out. Over and out. Over to the next generation...

En daar is sinds enige tijd reeds voorzien in de aflossing van de wacht: Stephen Curry, de kleine van de Golden State Warriors, is absoluut de nieuwe held. Terwijl Kobe zijn sloefen aan de haak hing schoot híj in de Oracle Arena van Oakland een fabuleus individueel driepunter-record bij mekaar: 402 scores 'from downtown' tijdens één regulier NBA-seizoen. Daarmee droeg hij meer dan zijn steentje bij aan de glansprestaties van het team. Met 73-9 speelden zij een seizoensrecord aan overwinningen bij elkaar. Eén meer dan de '1995-96 Chicago Bulls' van Michael Jordan. Een serie van exploten waaraan voorlopig geen einde lijkt te komen. Een knappe omschrijving van het fenomeen vond ik op een onverwachte plek. In De Tijd pleegt Roel Verrycken een meer dan verhelderende 'zakelijk-sportieve' analyse van het fenomeen. Revolutionair product uit Silicon Valley: basketbal. De moeite waard om even aan te klikken en te lezen. Ook zonder berenmutsen en zelfs ver buiten Londen zorgt de wisseling van de wacht voor het nodige spektakel: Curry for three... Let the play-offs begin !!

2 opmerkingen:

  1. Sterren komen, sterren gaan...Of andersom. Dat is het leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kobe's last game, ja watte ne zestiger WAANZINNIG
    dit jaar heb bijna alle wedstrijden van Lakers, New York (mijn favorieten) en Golden State gezien, weliswaar in uitgebreide samenvattingen en Golden State enkel en alleen voor Curry - wat een genot om naar te kijken

    BeantwoordenVerwijderen