zondag 18 december 2016

Klein geluk, beetje doemdenken en opluchting...

Dit laatste 'Sintje' heeft het hier ook moeten bekopen. De snoepdrift was sterker dan mezelf.  Zoals U ziet is het beste eraf, wat niet wegneemt dat daar toch nog mee gelachen wordt.  Lang leve de smiley-mokken! Een mens moet zo af en toe zijn zinnen weten te verzetten, en zoals mij steeds werd voorgehouden blijkt 'geluk' inderdaad in de kleine dingen te zitten. Hiermee wil ik mijn bijdrage over een wereld in oorlog niet minimaliseren, maar 'dit' maakt de boel tussentijds wel veel dragelijker. Of ook, en dus veel sneller en toepasselijker dan voorheen gedacht en nog eerder gezegd: 
Time is simply how you live your life... 

En dus bezocht ik gisteren, voor het eerst sinds veel te lang, nog eens onze vertrouwde sauna. Met de glimlach. Tussen de hete beurten door had ik eindelijk ook de gelegenheid om het 'MARS'-nummer van National Geografic te lezen. Futuristische denkpatronen over extramondiale migratie. In het licht van de recente evolutie en bij wat er rest van onze 'samen'leving zijn zulke expedities misschien dichterbij en minder te vermijden dan we wel denken.  Met SpaceX en Elon Musk, die van de Tesla ja!! op weg naar de rode planeet.  Na het lezen van In het Oog van de Storm kan dat er nog maar bij. Uit handen van mijn maatje Swa, met de lovende insinuatie dat ik zoiets zeker wel zou weten te appreciëren en dus tot het einde zou uitlezen. Dát heeft moeite gekost, maar het loonde ook. Niet zo'n hoopgevende lectuur, wel iets wat aan de ribben blijft kleven. Heb er weer heel wat bij opgestoken, en dat alles tegen de achtergrond van klimatologische schommelingen door vele vele eeuwen heen: de out of Africa-move, tot twee keer toe, de rush van de Hunnen, de expansiedrang van Romeinen en Visigoten, de expedities van de Noormannen, de teloorgang van de Maya's, de barre tijden die we kennen als donkere middeleeuwen maar ook dat het tijdens de Gouden Eeuw héél lang héél slecht weer is geweest. En dat we de dag van vandaag op ons planeetje niks anders meemaken dan wat er al zo dikwijls aan de hand is geweest: de grillen van de kosmos, bevliegingen van het universum, de mallotige  luimen van de schepping. En dan maar denken dat we daartegen gewapend zijn. Het gaat nog even duren, en goed ziet het er inderdaad niet uit, maar of 'de mens' daar iets tegenin kan brengen? Ik denk het niet... 

Dan maar een "van Straaten" om af te sluiten? Of toch maar  niet? Wat heeft U er voor over?
Memoires? Voor het nageslacht? Die hebben aan deze MMMP-blog al een veel te vette kluif. Bovendien weet U allen dat overdaad schaadt!
Het goede nieuws dan maar: nog twee keer slapen en de enige echte FOTO TOP12 - 2016 komt er aan.  Niet voor niets een "Jaar van de Aap". Bent U daar dan wél klaar voor ??
Inderdaad, ja: nog twee keer slapen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten