maandag 23 september 2019

(Niet) Geheel onverwacht

DIT HADDEN ZE niet zien aankomen, te weinig tot compleet géén oog voor gehad: een mogelijke uitschakeling van onze volleybal-heren in de 8ste finales van het EK. Toch is het gebeurd. In een tjokvol Sportpaleis dan nog wel. Er werd vooral gesproken over revanche nemen op Servië in de 1/4 finale, veel meer dan over die match tegen Oekraïne. Niet echt doorgeduwd in de laatste poule-match, dus slechte voorbereiding op wat komen zou. Te tolerant omgegaan met berekenende speelwijze. Maar wat nu? Veel lege plaatsen voor de 1/4 finale. Wellicht financieel verlies, en dus 'rode' cijfers voor de Red Dragons
Wat ík niet had zien aankomen twee dagen later: totaal onverwachte ontmoetingen op een daarvoor al even onverwachte locatie. CC Merksem stond wel in de planning om Gabriel Rios te aanschouwen, maar niet om én Marcel P - vader van Thor, ex-jeugdspeler bij Ticino Merksen jaren '80 -  én 'Jeannine van de Frank' - voedstermoeder van de spelersvrouwen bij Stormmeeuw Brasschaat in de jaren '70 - daar opeenvolgend tegen het lijf te lopen. Van aangename verrassingen gesproken. Binnenkort zeker een bezoekje brengen aan Frank, dat wordt serieus bijbabbelen.
De dag nadien gaan we fietsen om wat uit te waaien. Onderweg op Linkeroever herken ik Paul-Polle-Pol P, oud-Sportkot maat die met zijn echtgenote op wandel is in het Sint-Annabos. Nog langer geleden: eind jaren '60 en early '70ies. Ook heel wat te vertellen, zoveel zelfs dat die plek langs de Charles de Costerlaan te ongemakkelijk wordt en zij te voet, wij met de fiets afspreken om zeer binnenkort de babbel in comfortabeler omstandigheden voort te zetten. Kijk er reikhalzend naar uit.

Met de overzet op terugtocht naar de Koekenstad zagen we dat deze twee nog steeds bij elkaar zijn, zij-aan-zij op de Schelde-wateren recht tegenover het Steen. Leuke verrassing voor wie er oog voor had. Wel veel minder onverwacht dan de vorige ontmoetingen, en bovendien een teken dat oude gewoonten niet hoeven te slijten. Tijl en Nele, maar waar zit Lamme Goedzak? Of wordt dat een volgend geheel onverwacht treffen?  We 'll see.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten